Over mij, Renate

Als ik mijn hele leven nog maar drie woorden mocht gebruiken die ik belangrijk vind in het leven, zijn dat: puur, passie en kracht.

 

Mijn naam is Renate Huitink en ik ben 25 jaar oud. Als persoon ben ik assertief maar bescheiden, cynisch maar serieus, introvert maar extravert, ​gevoelig maar nuchter en vastberaden in combinatie met een groot gevoel van vrijheid. Een eigenschap die wel duidelijk is, is integer: "eerlijk, betrouwbaar en oprecht".

 

Tijdens mijn vorige baan binnen de Marketing was fotograferen één van mijn taken. Ik merkte dat ik het geweldig vond om creatief te kunnen zijn en iets moois neer te zetten. Wel miste ik soms een stukje zingeving, echt iets betekenen voor iemand, in plaats van als doel: pure verkoop/commercie. 

 

In april 2020 kwam ik, na anderhalf jaar in Amsterdam gewoond te hebben, weer in Gelderland te wonen en moest ik, zoals ik me van mezelf altijd nuttig moet voelen iets gaan doen met mijn leven. "Wéér iets nieuws. Wat lijkt me nog leuk om eens te doen? Nu kan het nog!" Ik ben de thuisstudie Arbeid-/ en organisatiepsychologie begonnen, maar ben ook gestart met het fotograferen van mensen.

 

Ik merkte dat ik heel veel voldoening haal uit het zoeken naar wie iemand écht is. Mijn doel met fotografie is niet om het mooiste plaatje te maken, ik wil laten zien dat ieder mens mooi is op zijn/haar manier. Ik wil ieder persoon op een krachtige, pure en artistieke manier vastleggen. Een foto met een gevoel.

Achteraf te horen krijgen dat mensen zich fijn bij me voelen, trots op zichzelf zijn en verbaasd zijn over hoe mooi ze zelf op de foto staan, is bij dit vak een van de mooiste complimenten die je kunt krijgen en alle reden om ermee door te gaan.